Калібрувальний розчин для pH-метра pH 9,18 (фіксанул, стандарт-титр) Порошок для розведення на 250 мл
15 ₴
- Готово до відправки
- Код: V03
- +380 (99) 480-35-73Менеджер Станіслав, розница
- +380 (93) 834-38-03Менеджер Станіслав, розница
Будь-який pH-метр у процесі експлуатації вимагає періодичного калібрування. Залежно від моделі pH-метра калібрування буває ручним, напівавтоматичним і автоматичним. Але незмінним атрибутом калібрувального процесу є використання калібрувальних розчинів.
Калібрувальний розчин це такий розчин pH якого є відомим і впродовж тривалого часу незмінним. Крім того, калібрувальні розчини більш стійкі на відміну від інших розчинів до зовнішнього впливу на них: впливу часу, світла, температури та що найважливіше в деякому ступені та забруднень.
Є велика різноманітність калібрувальних розчинів. Але всі розчини в підсумку можна розділити на вже готові та калібрувальні порошки. Перевага готового розчину в простоті експлуатації — відкрив і калібруй. Брак — ціна та найважливіше готове калібрування розчинів від моменту їх виробництва до моменту потрапляння до користувача проходять, найчастіше, тривалий шлях розтягнутий за часом. У зв'язку з чим можуть втрачати свої властивості (дивіться терміни придатності). Калібрувальні порошки до моменту їх використання практично не здатні зіпсуватися. Вони також здебільшого набагато дешевші. Єдиний мінус для їх приготування необхідно поставити уважно та скрупульозно. Але якщо ви все зробите правильно, то отримаєте якісний калібрувальний розчин, а що найважливіше — свіжий.
Перед купівлею калібрувальних розчинів ознайомтеся з тим, за якими точками необхідно калібрувати ваш прилад. Якщо ваш прилад має ручне калібрування (найчастіше це звичайний під плоску викрутку потенціометр), проблем немає ні жодних — ви можете брати будь-які калібрувальні розчини або порошки. Але рекомендується використовувати мінімум 2 точки. Найчастіше це 4,00 і 6,86 або 6,86 і 9,18.
Приготування калібрувального розчину та рекомендації щодо зберігання й експлуатації:
- Підготуйте посуд, у якому розводити та зберігати готовий розчин. Тара має бути чистою і сухою.
- Для приготування розчину використовуйте дистильовану воду температурою 25 С°
- Рекомендується використовувати колбу з вузьким горлечком і ризиком із позначкою 250 мл.
- Вміст калібрувального пакетика перенесіть у колбу та доведіть об'єм до ризику
- Ретельно перемішайте розчин — для цього використовуйте бажано скляну паличку.
- Зберігати готовий розчин необхідно в холодильнику за температури 2-8 °C бажано в посуді з темного скла
- Для калібрування відливайте необхідну кількість розчину в набряклість і після калібрування не повертайте її до основного розчину.
Калібрування рН-метр:
Пориньте рН-метр у калібрувальний розчин. Навіть за наявності температурної компенсації у вашого приладу рекомендується проводити калібрування за температури розчину 25 °C. Обертальними рухами плавно помішуйте pH-метр у розчині. Дочекайтеся стабілізації показань. Якщо Ваш прилад має ручне калібрування, використовуйте викрутку, щоб виставити на вашому приладі показання відповідно до значення калібрувального розчину. Після цього витягніть pH-метр, прополощіть його в дистильованій воді та проведіть процедуру калібрування по другій, і якщо хочете, то і за третьої точки. Якщо у вас прилад з автоматичним або напівавтоматичним калібруванням, то принцип калібрування аналогічний, але його послідовність закладена в програмі приладу. Дотримуйтесь інструкції до вашого приладу. (PS. точність приладу не залежить від способу калібрування — ручна, напівавтоматична або автоматична).
Комплектація: калібрувальний розчин - 1 шт
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Основные | |
Значення калібрувального порошку | 9.18 рН |
- Ціна: 15 ₴